De leerlingen van het Ashram college maken gebruik van de huiswerk, talenten en bijles app Savvy.

Het Ashram automatiseert bijles tussen leerlingen met de Savvy app

Vanaf ons eerste contactmoment met het Ashram zag deze vooruitstrevende school het voordeel van de Savvy app. Voordat er op het Ashram gebruik werd gemaakt van de Savvy app werd er al bijles door en voor leerlingen aangeboden. De leerlingen werden nog bij elkaar gebracht via een tussenpersoon die het aanbod van tutoren en de vraag voor bijles op een excel-lijst bij elkaar bracht. Nieuwe tutoren konden zich aanmelden via een mailadres waarna de tussenpersoon ging uitzoeken of de tutor geschikt was om bijles te geven. Daarna moesten tutor en tutee aan elkaar worden voorgesteld. De tutor moest zelf regelen hoe hij na elke bijles werd betaald, de oplossing hiervoor was vaak dat de tutee geld mee naar school moest nemen. Niet alle ouders vinden het fijn hun kinderen geld mee te geven naar school. Savvy heeft het Ashram met bijles door en voor leerlingen flink kunnen helpen.

Van bijles via een excel-lijst naar bijles via een app

Met de Savvy app wordt vraag en aanbod voor bijles tussen leerlingen automatisch bij elkaar gebracht. Het aanbod voor bijles ofwel de tutoren zijn bovenbouwleerlingen die bijles willen geven en daarvoor in ruil wat verdienen. Een bovenbouwleerling kan echter alleen bijles geven op het zelfde niveau of een lager niveau. Zo kan een tutor uit 6 VWO iedereen bijles geven maar kan een tutor uit 4 MAVO alleen leerlingen bijles geven op MAVO-niveau. De bovenbouwleerlingen vormen dus het aanbod voor de bijles. Alle andere leerlingen zijn de vraag.

Nu is het flink wat werk om al het vraag en aanbod van bijles handmatig bij elkaar te brengen en de tutoren te keuren. Nu het Ashram College de Savvy app gebruikt gaat dit een stuk eenvoudiger. Als een leerling tutor wilt worden kan hij/zij zich aanmelden via de app. Er gaat dan een verzoek uit naar het docentenportaal waar de mentor of de vakdocent goedkeuring kan geven. Wie kent de leerlingen immers beter dan de mentoren? En wie kan er beter zegen of een leerlingen bekwaam is voor een vak dan de vakdocent? Als een leerling de toestemming krijgt is hij zichtbaar in de app en kunnen leerlingen bij hem/haar vragen om bijles.

Waar de tussenpersoon op het Ashram eerst meerdere uren per week kwijt was aan het matchen van leerlingen via een excel-lijst, kan er nu worden doorverwezen naar de app. De leerlingen regelen het hier zelf!

Geen geld mee om voor bijles te betalen

Nu het Ashram gebruikt maakt van de Savvy app voor bijles hoeven tutees geen geld meer mee te nemen naar school om hun tutoren te betalen. Nadat de bijles is geweest kan de tutor een betaalverzoek sturen, deze komt terecht bij de ouders van de tutee en die zien precies wat ze kwijt zijn en kunnen makkelijk betalen via iDEAL. Tutoren zijn niet verplicht betaalverzoeken te sturen via de Savvy app maar het geeft ze wel een handig overzicht, ook kunnen ze zien wanneer ze betaald hebben gehad of dat ze nog niet betaald hebben gekregen.

De tutee hoeft helemaal nergens meer op te letten of aan te denken. Hij/zij hoeft alleen maar op te komen dagen en de bijles te volgen!

Savvy en het Ashram College

Ons motto bij Savvy is het onderwijs verbeteren met innovatieve technologie. Wat Savvy nu nog niet kan, kan het in de toekomst waarschijnlijk wel. Daarom werken we graag samen met scholen zoals het Ashram die een goed idee hebben van waar onderwijs naar toe moet. Wij verbeteren ons product met de wensen van de aangesloten scholen in gedachten, dus als je dit leest en je denkt dat Savvy nog niet heeft wat je school wilt of moet hebben dan willen we dat graag van je horen. Wij willen leerlingen centraal zetten in hun leerproces en daar hebben we de hulp van scholen zoals het Ashram bij nodig.

Sociale gelijkheid.
Talentontwikkeling.
Hogere cijfers.